Agenda

Kunst- en Cultuurkring Rond de Damvallei

Kerkkouterrede 9, 9070 Destelbergen
Kunst- en Cultuurkring Rond de Damvallei presenteert


Poëzieprogramma Adem

op vrijdagavond 11 oktober 2019 om 20u00


Gebaseerd op het kunstboek ‘Breath’, uitgegeven bij Stichting Kunstboek

Met poëzie van Steven Van Der Heyden


In ‘Adem’ brengt de dichter u een prachtige selectie van zijn gedichten uit deze publicatie.

Patricia De Corte neemt u mee in het verhaal van de dichter.

Muziek: Lieve Van de Rostyne, harp


Waar? Papageno Art Gallery (https://goo.gl/maps/mgJRpyw6S5s )

Kerkkouterrede 9, 9070 Destelbergen

Inkomprijs : € 15


Omdat het aantal plaatsen beperkt is, is inschrijven vooraf aan te raden.

Via mail : reservatie@kcrd.be

Via telefoon: 0475839140


Steven Van Der Heyden


Steven debuteerde met zijn poëzie- en kunstbundel “ Klein geluk” uitgegeven bij N.A.U. in 2014. Voor Steven is poëzie oorsprong en bestemming. Het is ruimte scheppen rond de woorden en leegte vullen met gedachten. Taal bestaat voor hem uit woord en beeld die complementair zijn en elkaars inspiratiebron. Beelden roepen vaak woorden op die dan op hun beurt uitmonden in een beeld. In december 2017 verscheen het kunstboek “Breath” bij Stichting Kunstboek, een ontmoeting in woord en beeld. Hiervoor schreef Steven poëzie bij het beeldend werk van Katrin Dekoninck. Aanleiding hiervoor was een gezamelijke selectie voor het kunstenfestival Watou in 2017! Waar de taal (woord en beeld) hun ontmoetingsplaats werd.

Ik citeer graag Wouter Verbeke uit The Art Couch – www.theartcouch.be :

Steven Van Der Heydens poëzie en Dekonincks beelden vallen als twee puzzelstukjes samen.

Ze zijn complementair en versterken elkaar. Van Der Heyden kneedt en sculpteert zijn

woorden terwijl Katrin Dekonincks kleibeelden onmiskenbaar dichterlijke kwaliteiten bezitten.

Ze laten zich lezen als poëzie. Om een lang verhaal kort te maken: beide kunstenaars ‘dichten’ de kloof tussen woord- en beeldende kunst

Ondertussen verschenen gedichten van Steven Van Der Heyden in volgende literaire magazines : Het Gezeefde Gedicht-Meander-Schoon Schip-De Vallei


Lieve Van de Rostyne

 

Lieve Van de Rostyne studeerde orgel en harp aan het Lemmensinstituut te Leuven waar ze in 1995 het laureaats- en meesterdiploma behaalde. Haar uitzonderlijk muziektalent werd ook bekroond met een diploma aan het ‘Conservatoire National Supérieur de Musique’ in Lyon. Zowel tijdens als na haar studies nam ze deel aan verschillende wedstrijden in binnen- en buitenland. Zo won ze onder meer de eerste prijs op de begijnhofwedstrijd voor vrouwelijke organisten te Dendermonde en werd ze halve finaliste op de Bachwedstrijd van het Festival van Vlaanderen te Brugge. Momenteel geeft ze orgel- en harples en instrumentaal ensemble aan de academies van Aalst, Lebbeke, Wetteren en Zottegem. Lieve is titularis-organiste in de St.-Martinuskerk en de Bareldonkkapel te Berlare en de O.L. Vrouw-ten-hemel-opgenomenkerk te Overmere, waar ze ook lid is van het orgelcomité. Ze concerteert regelmatig in binnen- en buitenland, en dit zowel solistisch als in kamermuziek- of orkestverband.


Patricia De Corte

 

Studeerde Journalistiek. Werkzaam op de redacties van weekblad Het Rijk der Vrouw, de dagbladen Het Volk en Het Nieuwsblad. 

Als auteur-dichter verwierf Patricia De Corte onder meer naambekendheid met de verrassende poëzie-bloemschikbundels ‘Bloeiende woorden’,  ‘De Zevensprong’ en ‘Rozen voor Altijd’ (Uitgeverij Lannoo). Ze werkte mee aan het officiële boek van de Gentse Floraliën ‘Fine Fleur’. Voor Stichting Kunstboek, schreef ze het bloemschikboek ‘Florale basismaterialen’. Samen met haar collega-dichter Steven Van Der Heyden en pianist Pieter Van Herreweghe maakte Patricia een succesvolle tournee met het poëzieprogramma ‘Het kleine alfabet van twee dichters’. Voor het kunstboek ‘Breath’ tekent Patricia als mede-coördinator en schreef zij het journalistieke portret van Steven Van Der Heyden. Op 6 mei 2018 werd in Kasteel Ter Loonst de monografie voorgesteld van beeldend kunstenaar Hilde Van de Walle. Patricia is de auteur van dit boek. Patricia ademt cultuur en draagt poëzie in haar hart.